Secret weapon how to promote your YouTube channel
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

OTOMATİK VİTESLİ BİR ARAÇTA ASLA YAPMAMAMIZ GEREKEN 7 ŞEY

Follow
OLUMLU BAK

Otomatik vitesli bir araba mı kullanıyorsunuz? İlk bakışta, manuel vitesli bir araba kullanmaktan daha kolay görünebilir. Otomatik araçlara uyum sağlamak genellikle daha basittir ve yeni sürücüler görünüşte pek de kolay olmayan bir vites kolu ve debriyajla uğraşmak zorunda kalmazlar. Ancak, otomatik bir arabayı kullanmak, parkta yürüyüş yapmak kadar basit görünse de, şanzımanı bozmanıza yol açacak bazı hatalar vardır. Bu yüzden, otomatik bir araba kullanırken yapabileceğiniz en tehlikeli hatalardan 7 tanesini sizin için sıraladık!


Zaman bilgileri:
Aracınız tamamen durmadan vitesi "sürüş" yani D den "geri" yani R konumuna almayın 1:06
Aracınızı tamamen durmadan asla "park" konumuna almayın 1:55
Trafik ışıklarında vitesi "boş"a yani N’ye almayın 2:56
Vites boşta gitmeyin 3:53
Aracınızla asla patinaj çekmeyin 4:44
Deposunda benzini düşük seviyede tutmaktan kaçının 5:48
Şanzımana su girmesine izin vermeyin 6:31



ÖZET:
Frenleriniz yıpranırsa, bunların değiştirilmesi 600 ila 1000 Liraya mal olacaktır. Ancak, otomobil hala hareket halindeyken vitesi sürekli olarak "sürüş", yani D’den "geri", yani R’ye geçtiğinizde, en az 6000 Liralık bir hasara hazır olun.
Vitesi “Park”a aldığınız zaman, bir pim, aracınızın tekerleklerine bağlantı sağlayan şanzıman çıkış milini kilitler. Ancak, bunu yaparken araç hala hareket halindeyse, kilitleme pimi veya çıkış mili kırılabilir veya aşınabilir.
Aracın vitesini "sürüş" konumunda tutmak, ışıkta durduğunuzda vitesi "boşa" almaktan daha iyidir. Her şeyden önce, arabanız "boş"tayken, kontrolü pek sizde olmaz. Bu yüzden acil bir manevra yapmanız gerekiyorsa, bunu zamanında yapamayabilirsiniz.
Otomatik vitesli araçlar, vites “sürüş” konumunda olsa bile yakıt tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Araç, yokuş aşağı giderken yakıt akışını keser.
Çok sayıda sürücü patinajla kalkış yapar. Bu otomatik şanzımanın kayışlarına ve debriyajına ciddi zarar verir. Vites değiştirdiğinizde, belirli parçalar aracı hareket ettirmek için sürtünme kuvvetini kullanır.
Yakıt ışığının düşük olduğunu görmezden gelmek, özellikle de aracınız otomatik vitesliyse, deponuzu doldurmaktan çok daha pahalıya mal olabilir.
Şanzımana su girerse, başınız büyük belada demektir. Çok az miktarda su bile şanzımanın değiştirilmesini gerektirecek derecede büyük bir hasara yol açabilir.

_______________________

Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ
5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr

posted by schwertatkk