A little secret to rock your YouTube subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

BAŞKA YERDE YAPTIRMIŞ ANCAK YAĞ YAKMASINA ÇÖZÜM BULAMAMIŞ | Yağ Yakmaya Kesin Çözüm

Follow
Tamir Evi -RECEP USTA

Opel Astra j 1.4t aracımız yağ yakması sonucu bize geldi yağ yakan araç nasıl anlaşılır öncelikle bunun tespitini yapmak çok önemli aracımızın piston sekmanlarında sorun olduğunu ve rektefiye yaptıktan sonra aracımızın yağ yakmasına kesin çözümü bulduk. Yağ yakması nasıl anlaşılır kesin çözümü bulduk.

Motor Yağ Yakması Nasıl Anlaşılır?

Motorun yağ yaktığı, aracın verdiği belirtilerden anlaşılabilir. Bazı belirtilerin ortaya çıkması zaman alabilir. Genel olarak bu belirtileri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

1 Motor Hava Üfler
Motora ait kapağın açılmasıyla, hava üfleme sorunu ortaya çıkıyorsa motorun yağ yaktığı söylenebilir.

2 Yağ Ölçümü ile Anlaşılabilir
Arabanın yağ yakması yağ ölçümü yapılarak anlaşılabilir ve yağ ölçümü ise kontak kapalı olduğu zaman yapılmalı, yağ çubuğu kullanılarak yağ seviyesi belirlenmelidir. Yağ çubuğu üzerinde yağ seviyesinin olması gereken miktarı belirten işaret yer alır. Yağ ölçümü yapıldığında yağın, işareti geçmediğinin görülmesi, motordaki yağ seviyesinin eksildiği ve motorun yağ yaktığı anlamını taşır.

3 Egzozdan Çıkan Dumanın Renginden Anlaşılır
Subap contalarının ve segmanların aşınması sonucunda motor yağı silindirin içine girer ve buradan atılabilmesi için yanması sağlanır. Araba yağ yakması egzoz dumanının mavi renk oluşundan anlaşılabilir. Dumanın mavi renkte olmasının nedeni, yağın yanmasından dolayı meydana gelse de bazı araçlarda kullanılan sentetik yağ, egzozdan çıkan dumanın belirgin olmamasına yol açabilir. Bu durumda yağın yandığı, açığa çıkan kokudan anlaşılabilir.

Motorun Yağ Yakması Önlenebilir mi?

Motor yağ yakma sorunu, parçaların aşınmasıyla meydana gelir. Aşınma ortaya çıktıktan sonra yağ yakma sorununun giderilebilmesi için kullanılacak ürünler, ileriki dönemlerde farklı sorunlara yol açabilir. Motor yağının yanmasını önlemek, yağ kontrolü ve aracın yüksek devirde kullanılmaması ile sağlanabilir. Araçlarda yağ kontrolü yapılması için beklenilen süre, araç modeline göre farklılık gösterebilir. Aracın yağ takibi yapılırken, en son kullanılan yağ miktarı dikkate alınmalı ve tüketilen yağ oranı ile karşılaştırma yapılmalı böylece motorun yağ yakmasının önlenmesi sağlanmalıdır.

Yağ Yakan Motor Tamir Edilebilir mi?

Yağ yakan aracın tamir edilmesi mümkün olsa da maliyeti yüksek olup zaman alabilir. Araç çalıştığında, motordaki parçaların işlevlerini yerine getirebilmesi için yağ kullanılır. Yağın zamanla azalması normal olarak kabul edilir.

Motor yağı değiştirilmesi için beklenen sürenin kısa olması, motorda sürtünmeden kaynaklanan sorunların ortaya çıkışını hızlandırır. Motorun detaylı kontrol edilmesi ve yağ yakmaya neden olan parçaların tespit edilerek sökülmesi gerekir. Sökülen parçalarınsa yerine yenisi takılmalıdır. Yağ sızdırma nedeni, silindir kapak contasıysa bu parçanın değiştirilmesi sorunun çözülmesini sağlayabilir.

posted by angheria9t