Secret sauce that brings YouTube followers, views, likes
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

AUDİ Q7 3.0 TDİ V6 Ne Sorunu Var !

Follow
Tamir Evi -RECEP USTA

Audi q7 3.0 tdi v6 motor ile karşınızdayız. Aracımız Almanyadan gelip randevusunu aldı geldi. Audi q7 aracımıza elektrikli fren balatası değişimi periyodik yağ bakımı ve şanzıman yağ değişimi yaptık. AUDİ aracımızı örnek göstererek aslında enjektör kızdırma bujisi veya ısıtma bujileri hakkında genel bilgiler verdik. Aracımız yeni model audi olup elektronik aksamlarla donatılmış bir araçtır.
GENEL ÖZELLİKLERİ
Silindir Hacmi2967 ccMaksimum Hız234 km/sBeygir Gücü272 HP0100 Km Hızlanma6.3 snMaksimum Tork600 NmUzunluk5052 mmVites Tipi8 İleri OtomatikGenişlik1968 mmYakıt TürüDizelYükseklik1740 mmŞehir İçi Ortalama Tüketim6.7 ltBoş AğırlıkŞehir Dışı Ortalama Tüketim6.0 ltBagaj Hacmi890 ltKarma Yakıt Tüketimi6.2 ltYakıt Deposu100 lt

Fren Balatası Nedir? Ne Zaman Değiştirilir?
Fren balatası ne işe yarar, ne sıklıkla değiştirilir, fren balatası bittiği zaman ne yapılmalıdır gibi bilgilerin yer aldığı blog yazımızı okumak için tıklayın!

Söz konusu güvenlik olduğunda bir aracın en önemli mekanizmalarının başında fren sistemi geliyor. Fren sisteminin en önemli parçalarından biri ise fren balatası oluyor. Üstlendiği görev itibariyle fren balatasının bakımını periyodik olarak yapmak oldukça önemli. Peki fren balatası nedir? Nasıl bir görev üstleniyor? Bu sorunun yanıtını verirken daha açıklayıcı olmak adına öncelikle fren sistemine dair bir açıklama yapmak daha doğru. Fren sistemi hareket halindeki aracın yavaşlamasını sağlayan, fren pedalı aracılığıyla kuvveti tekerlek sistemindeki balatalara ileten bir yapı. Fren balatası içinse bu sistemde pedala basıldığında diske veya kampanaya sürtünerek aracın yavaşlamasını sağlayan parça diyebiliriz.


Fren balatasının düzgün çalışması aracın ömrünün de uzaması anlamına geliyor. Bu sebeple fren balatası değişimi ve bakımı gibi konular büyük önem taşıyor.

Fren Balatası Hakkında
En iyi fren balatası, 2019 senesinde nedir diye soracak olursanız, buna net bir yanıt vermek zor. Ancak nasıl olması gerektiği konusunda genel bir çerçeve çizilebilir. Otomobillerdeki en önemli güvenlik aygıtı olan fren balatasından beklenen en temel özellikleri şu şekilde sıralamak mümkün:


Sabit sürtünme performansı,
Sürtünme katsayısının fren basıncı,
Hız ya da sıcaklıktan bağımsız olması,
Yüksek mekanik dayanıklılık,
Düşük gürültü seviyesi,
İklim koşullarından etkilenmemesi,
Düşük aşınma kapasitesi.

Fren balataları organik, seramik ve metal olmak üzere üç gruba ayrılıyor. Çevreye duyarlı organik fren balataları görece daha sessiz olmaları ve sistemde daha az aşınma yaratmaları sebebiyle öne çıkıyor. Ancak organik olmaları sebebi ile metal olanlara kıyasla daha kısa ömürlü oluyor. Seramik fren balatası üretim açısından maliyetli olsa da düşük ses seviyesi ve hiçbir şekilde toz ve artık bırakmaması ile dikkat çekiyor. Metal fren balatası ise sıcağa ve zorlu şartlara dayanıklı olması sebebiyle en yaygın olan fren balatası çeşidi. Ancak diğer ikisine kıyasla çok daha gürültücü.
Fren Balatası Arızaları ve Değişimi
Fren balatasının ömrünü kısaltan belli durumlar var. Sürekli durkalk yapılması, aniden hızlanma ya da aniden yavaşlamalar, gereksiz fren pedalına basılması, öfkeli sürüş tarzı, yokuşlarda fren pedalının zorlanması gibi durumlar fren balatasının erken deforme olmasına neden olabiliyor. Bunun yanı sıra bilinen bir diğer gerçek de otomatik vitesli araçlardaki fren balataları manuel araçlardaki fren balatalarına kıyasla çok daha hızlı aşınıyor. Bunun en temel sebebi ise bu tür araçlarda hız kontrolünün daha ziyade fren pedalı ile yapılması.



Enjektör Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?
Rölanti sorunu yaşanması bu alanda çok sık görülmektedir. Otomobiller de enjektör arızası söz konusu olması halinde genel bir rölanti arızası olduğu da belirtilmektedir. Enjektör arıza yapması ile birlikte araç rölantiyi koruyamaz hale gelir ve stop eder. Bu durum da trafikte istenmeyen durumlardan biridir.

Egzoz gazı okuma değerlerinde bozulmalar meydana gelir. Aracınızın elektronik beyin yapısı olması halinde sizlere uyarı ışığı yakarak, bu durumu haber verecektir. Uyarı ışıklarını enjektör arızası gibi tüm arızalarda doğru bir şekilde bilmeniz gerekmektedir.

Araç motoru çalışma sırasında olması gerekenden daha yüksek seste gürültüler yapar.
Enjektör arızası halinde aracınızın hızını istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün olmayacaktır. Hızlanma sorunu ve devir ayarlayamama sorunu meydana gelecektir.
Araç çalıştırıldığı andan itibaren motor alanından ses gelmeye başlar.
Araçta teklemeler meydana gelir.
Araç harareti hızlı bir şekilde artar. Bu durum diğer parçalara da zarar verebilir.
Araç performansı üzerinde performans düşüşleri meydana gelir.
Yakıt sarfiyatında artış meydana gelir.

posted by angheria9t