The easiest way to skyrocket your YouTube subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

گپ‌وگفت با ارشد تهماسبی | قسمت بیست‌وسوم پادکست تصویری کادانس

Follow
Cadence Music Magazine

ارشد تهماسبی در سال ۱۳۳۶ در الیگودرز متولد شد و در دوران تحصیل به تهران نقل مکان کرد. او آموزش مقدماتی موسیقی و نوازندگی تار را از محمدرضا لطفی آموخت. همچنین در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران در کلاس‌های هوشنگ ظریف نیز شرکت کرد.
ارشد تهماسبی در سال ۱۳۵۸ وارد دانشکده موسیقی دانشگاه تهران شد اما به دلیل انقلاب فرهنگی در سال بعدش مجبور به ترک کردن دانشگاه شد.
در سال ۱۳۶۰ ارشد تهماسبی به عضویت گروه چاووش درآمد و در کنار حمید متبسم از آخرین اعضای این کانون بود؛ گروهی که با سرپرستی محمدرضا لطفی قبل از انقلاب تشکیل شده بود. بزرگانی مثل محمدرضا شجریان، پرویز مشکاتیان، حسین علیزاده، شهرام ناظری عضو کانون چاووش بودند و تهماسبی در این گروه با هنرمندانی همچون محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان و... همکاری نمود.
بعد از چاووش، ارشد تهماسبی همکاری‌های زیادی با حسین علیزاده داشت. او با علیزاده در آلبوم‌های شورانگیز، راز و نیاز، صبحگاهی، دلشدگان و همنوایی همکاری کرده و همچنین کنسرت‌های بسیاری با علیزاده در آمریکا و اروپا اجرا کرده‌ است.
ارشد تهماسبی در سال‌های اخیر بیشتر به تألیف و آموزش مشغول بوده است، از شاگردان او می‌توان به سیاوش ایمانی، بهاره فیاضی، سعید نایب‌ محمدی و... اشاره کرد که از بهترین نوازندگان نسل بعدی موسیقی کلاسیک ایرانی هستند.
از تألیفات ارشد تهماسبی در زمینه موسیقی می‌توان به " کتاب گوشه " اشاره کرد، کتابی که در واقع واژه‌نامه‌ی موسیقی ایرانی است و کتاب مرجعی در این زمینه محسوب می‌شود.
دیگر تألیفات او یا در زمینه‌ی پژوهش در موسیقی ایرانی هستند، مثل پرده‌گردانی، سیر در سیاره‌ها و... یا نت‌نگاری آثار قدما، مثل نت‌نگاری آثار درویش‌خان، رکن‌الدین مختاری و صد رَنگ رِنگ (رِنگ‌هایی از اساتید مختلف موسیقی ایرانی) و همچنین کتاب‌هایی مثل "پهلوان تار" در رابطه با محندرضا لطفی و اخیراً کتاب "گفتگو با خودم" . گفتگو با خودم بی‌شک یکی از مهمترین کتاب‌های بیوگرافی در زمینه موسیقی ایران است که تهماسبی در آن بسیاری از روابط و خاطرات شخصی خودش را در گفتگویی با خودش نقل کرده است. همچنین به صراحت در مورد بسیاری از اشخاص و جریان‌های موسیقی حرف می‌زند و نظر خودش را بیان می‌کند.

در این گپ‌وگفت ما در مجله موسیقی با ارشد تهماسبی در مورد فعالیت‌های او، نقدش به گذشته، وضعیت فعلی موسیقی ایران و راه‌های بهبود بخشیدن به آن، نظرش در رابطه فعالیت اجتماعی و ترکیب آن با هنر گپ زدیم و همچنین برخی خاطرات این آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده تار را مرور کردیم.

* در دقیقه 50:30 نام قطعه‌ی "ساز و آواز" در تصویر به اشتباه خزان نوشته شده.

عوامل تولید: سیامک قلی‌زاده، مجید شیری، یزدان شیری، کوشا حیدری

00:00 ارشد تهماسبی کیست؟
11:34 ممنوع شدن صدای خانم‌ها پس از انقلاب
23:46 کنسرت ۱۳۷۷ با نوازندگان خانم
27:58 اقدامات فعلی برای موزیسین‌های خانم
31:21 دغدغه‌های اجتماعی هنرمند و تاثیر آن در خلق اثر
40:20 خانه‌نشین شدن اساتید موسیقی ایرانی و مرکز حفظ و اشاعه
45:18 وضعیت امروز موسیقی ایران
53:23 نوآوری و علیزاده
57:28 چشم‌انداز موسیقی ایران
01:22:57 مسئله‌ی تصنیف
01:30:06 حرف آخر

posted by wrongplanetsx