The easiest way to skyrocket your YouTube subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

تهیه نقشه سه بعدی از کهکشان راه شیری - space

Follow
euronews (به زبان فارسی)

هزاران هزار ستاره را در شبهای صاف و در نواحی بدون...

یورونیوز، پربیننده ترین شبکه خبری در اروپا
برای دریافت گزیده اخبار بین المللی روز، مشترک شویدhttp://eurone.ws/Xw5imz
یورونیوز به دوازده زبان دیگر در دسترس شماستhttp://eurone.ws/16UnLKq

http://persian.euronews.com/2013/10/2...
هزاران هزار ستاره را در شبهای صاف و در نواحی بدون آلودگی می توان دید اما در پس تاریکی، میلیونها ستاره اسرارآمیز دیگری هم وجود دارند که کم نورترند و فاصله شان با زمین بمراتب بیشتر است.

گام اساسی در شناختن گیتی، شناخت کهکشان راه شیری است که نزدیکترین به ماست و منظومه شمسی هم به آن تعلق دارد. برای شناخت کهکشانمان، در ابتدا باید بتوانیم از آن نقشه برداری کنیم.

اروپا ماهواره ای را به فضا پرتاب کرده که قادر است با چشمانی قدرتمند، آسمان را زیر نظر بگیرد، نام این ماهواره «گایا» نام دارد.

کارما جوردی، ستاره شناس و منجم از محققان دانشگاه بارسلون درباره ماموریت این ماهواره می گوید: «هدف اصلی گایا، کشف تاریخچه کهکشان است، یعنی انجام مطالعه ای باستان شناسانه بر روی راه شیری.»

برای رسیدن به این هدف، گایا از کهکشان نقشه هایی سه بعدی تهیه خواهد کرد. این کار تاکنون در تاریخ نجوم سابقه نداشته است.

لوران شمن یک متخصص فیزیک هسته ای است. او در حال بازدید از رصدخانه پیک دو میدی است که در ارتفاع 2800 متری رشته کوههای پیرنه در فرانسه واقع شده، مکانی که از قرن ها قبل مورد علاقه منجمان و دوستداران آسمان بوده است.

امروز تلسکوپهای عظیم مستقر در این رصدخانه، ماهواره گایا را در انجام ماموریتش یاری می رسانند.

لوران شمن می گوید:«اینجا ابزاری داریم که من دائم از آن استفاده می کنم. با این وسیله می توانیم سرعت ستاره ها را نسبت به خودمان، اندازه بگیریم. مشاهدات ما از زمین به ما این امکان را می دهند تا دستگاه «طیف نگارِ» مستقر در ماهواره گایا را تنظیم و درجه بندی کنیم.»

این رصدخانه در ارتفاع 2800 متری، همچنین مکان مناسبی برای پی بردن به موقعیت کره خاکی مان است و درک این نکته که در بین کهکشانها، جایگاه ما زمینی ها، دقیقا کجاست؟

تجسم موقعیت ستاره ها، جهت آنها و سرعتی که در کهکشان دارند، یکی از چالشهای بزرگ علم نجوم است. بی جهت نیست که از ابتدای تاریخ تمدن، اخترشناسان بسیاری در راه علم نقشه کشی ستاره ها تلاش کرده اند.

لوران شمن در توضیح تاریخچه این کار می گوید:«تاریخ اخترشناسی به زمانهای دور بر می گردد. اولین کسی که این کار را کرد «هیپارکوس» بود که موفق شد موقعیت و تحرکات حدود هزار ستاره را در آسمان محاسبه کند.»

در سال 1989 اروپا برای ادای احترام به تلاشهای این اخترشناس یونان باستان، ماهواره ای را با نام او، «هیپارکوس»، به فضا پرتاب کرد.

ماهواره «گایا» البته در مقایسه با آن، ماهواره بمراتب پیشرفته تری است که ظرفیت فهرست کردن یک میلیارد ستاره را داراست.


Youtube    / euronewspe  
Facebook   / euronews.pe  
Twitter   / euronews  

posted by orangeaidgn