YouTube magic that brings views, likes and suibscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

انقلاب فرانسه، نقطه عطف تاریخ اروپا

Follow
The Gate of History

زندگینامه ناپلئون از کانال دیپ پادکست:
   • زندگینامه ناپلئون بناپارت : امپراتور ...  

تاریخ اروپا انقلاب صنعتی:
   • انقلاب صنعتی در تاریخ اروپا  


انقلاب فرانسه تو سال‌های پایانی قرن هجدهم اتفاق افتاد. انقلابی که یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین وقایع تاریخ بود. این انقلاب، بعد از کلی کشمکش و فراز و نشیب، باعث شد تا نظام سلطنتی فرانسه، به جمهوری دموکراتیک تبدیل بشه.
سبک حکومت توی فرانسه و کلاً دوره قرون وسطا، طبقات اجتماعی رو به وجود آورده بود که هر طبقه، ویژگی ها و امتیازاتی داشتن. یه طبقه کلیسا و روحانیون بودند، که مالیات پرداخت نمی‌کردند و ثروت زیادی هم داشتن. یه طبقه اشراف زاده و نجیب زاده ها بودند که طبیعتا برای گذراندن زندگی مجبور نبودند کار کنن و بقیه روی زمین های آنها کار می کردند. طبیعتا پادشاهان و خاندان سلطنتی هم جزو همین دسته بودند. اما سومین طبقه دهقان ها بودند که بخش عظیمی از جامعه را تشکیل می دادند و بار تولید در کشور روی دوش این گروه بود. اون دوتا گروه اولی هم که گفتیم معمولا از مالیات و تولید معاف بودن و بیشتر حاصل دسترنج طبقه سوم رو مصرف می‌کردن. اما بعدها، یه طبقه دیگه متولد میشه. اگه قسمت مربوط به انقلاب صنعتی رو دیده باشید، اونجا درباره‌شون توضیح دادیم.
این گروه رو، طبقه متوسط یا بورژوازی میگن. مردمی که از اشراف و نجیب زادگان نبودند، اما توانسته بودند بعضی از امتیازات و مقام‌های اشراف را با پول بخرند. اینا همون بازرگان‌ها و کسبه‌ای بودند که تونسته بودن پولی جمع کنن و خودشون رو نزدیک اشراف کنن. اون دوران، قوانین کشور هم جوری تنظیم شده بودند که بیشتر به نفع اشراف و نجیب زاده‌ها بود. مثلاً، گفتیم که از مالیات‌ها معاف بودند و فقط اشراف بودند که می تونستن به درجات بالای نظامی و کلیسا برسن. خلاصه اینکه این امتیازات و مزایا، اختلافات طبقاتی بسیار عمیقی توی فرانسه ایجاد کرده بود و حکومت هم نتونسته بود یا شاید نخواسته بود که بازمانده‌های دوره ملوک الطوایفی را توی فرانسه از بین ببره. پس با این شرایط، اغلب مردم توی فقر دست و پا می زدند و دغدغه نون داشتن. علاوه بر این، دهقان ها مجبور بودند تا مالیات های سنگین را هم پرداخت کنند که زندگی رو واسشون سخت‌تر هم می‌کرد. تازه به جز این مالیات ها مردم مجبور بودند بخشی از درآمد شان را هم به کلیسا بدن، کلیسایی که گفتیم مثل اشراف از مالیات‌ها معاف بودن.
این نظام مالک و رعیتی توی قرن هجدهم همچنان پابرجا بود، تا اینکه به دوره لویی شونزدهم می رسیم که تو سال ۱۷۷۴ به پادشاهی فرانسه رسید. لویی شونزدهم، آخرین پادشاه دوره سلطنت و استبداد فرانسه محسوب میشه که ۱۸ سال پادشاهی میکنه. اما در نهایت تو سال ۱۷۹۳ انقلابیون، گردنش رو با گیوتین می‌زنن.



همکاران ما در این قسمت:
نویسنده: حمید
تدوینگر: ابوالفضل عسگرزاده

0:00​ تاریخ فرانسه
04:05 طبقات اجتماعی فرانسه
06:26​ لویی شانزدهم
19:20​ فتح قلعه باستیل
23:56​ جمهوری اول فرانسه و اعدام لوئی شانزدهم

منابع:
انقلاب کبیر فرانسه و امپراطوری ناپلئون – آلبرماله – ترجمه رشید یاسمی
تاریخ اروپا از انقلاب فرانسه تا زمان ما 17891935 – هربرت . ا.ل فیشر – ترجمه وحید مازندرانی
مقاله دو قرن منازعه بین دولت و مجلس در فرانسه حجت‌الله ایوبی

#ژاکوبن #انقلاب_فرانسه #گیوتین #ناپلئون #انقلاب_اروپا
#دروازه_تاریخ #تاریخ #کانال_تاریخ #کانال_تاریخی #HistoryGate
آدرس اینستاگرام:
  / hamid.mahbubeh  

آدرس فیس بوک:
  / hamid.mahbubeh  

We try to use copyright free images at all times. However if we have used any of your artwork or maps then please don't hesitate to contact me and we’ll be more than happy to give the appropriate credit.

posted by lyclorbibbodsf0