The easiest way to skyrocket your YouTube subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

Imagen Escena - Un diàleg entre Adnen Jdey i Andrea Soto Calderón

Follow
Santa Mònica

La imatge mai és només una entitat que configura una escena d'aparença. Per això, ens interessa introduir una reflexió sobre el que aporta la noció d'escena a la comprensió de les imatges en la seva capacitat per explorar les seves potencialitats en la capacitat d'interrompre un determinat ordre. Per intentar inventar nous dispositius que desarticulin els fluxos que obstrueixen el nostre món imaginari. En aquesta sessió ens proposem reflexionar sobre les capacitats que les imatges poden articular més enllà dels discursos sobre la seva saturació.

23.07.2023

Adnen Jdey és investigador de la FNRS i membre del Centre d'Estudis Fenomenològics de la Universitat Catòlica de Lovaina. És professor d'història del cinema a l'Institut Superior d'Humanitats i Llengües de Tunísia. Durant anys, ha estat treballant en els registres de la Filosofia i Estètica Occidental Contemporània. És autor i editor de nombrosos llibres, entre ells: ArchiCinema Theory: Deconstruction and Film (París, 2019); El mètode de l'escena. Conversa amb Jacques Rancière (París, 2018); Politiques de l’image (Brussel·les, 2014); Gilles Deleuze, la logique du sensible (2016, Brussel·les); Les styles de Deleuze. Esthétique et philosophie (2011), Derrida et la question de l’art: Déconstrucions de l'estètica (2011 París). Exerceix com a crític d'art per a Nawaat.org.

Andrea Soto Calderón és doctora en Filosofia, professora d'Estètica i Teoria de l'Art. Ha desenvolupat les seves investigacions a Valparaíso, Barcelona, Lisboa i París. A més de la seva activitat docent, realitza un projecte d'investigació artística en relació als funcionaments de les imatges a La Virreina Centre de la Imatge, a Barcelona. Ha escrit diversos articles acadèmics, capítols de llibres i textos per a catàlegs d'artistes. Entre les seves publicacions destaca el seu llibre Le travail des images juntament amb Jacques Rancière (2019), La performatividad de las imágenes (2020), Imaginación material (2022) i Imágenes que resisten. La genealogía como método crítico (2023)

posted by gyslotisv2